Ziua de luni a fost si ultima petrecuta in Hong Kong. Ca pentru oricine care imi seamana, ultima zi este cea in care in mod absolut spectaculos imi doresc sa fac multe lucruri ramase nebifate pe wishlist. Asa a fost si de aceasta data, cand ne-am propus sa mergem la Macao, sa urcam la etajul 55 al celei mai inalte cladiri din HK (IFC), sa imi cumpar o rochie restanta, iar Edi aparat foto din Kowloon, peninsula. In plus, seara la 9 aveam rezervare si intalnire la un restaurant din Soho cu Carmen si Thibaut.
Ei bine, ziua a inceput pe la 10 si a continuat mai mult decat planificat la shopping pentru mine. Dupa ce m-am lungit mai mult la shopping si am reusit sa mai adaug in punga de cumparaturi inca o pereche de sandale, pe langa cele 4 pe care mi le cumparasem deja din HK. Consider totusi momentul o reusita cum mi-am cumparat si rochia mult cautata. :)
Ca sa pun mai multa sare si piper pentru ziua deja aglomerata, mi-am uitat acasa pasaportul, asa ca am mai pierdut vreo 40 de minute cu recuperarea lui.
Se pare ca totul ne-a mobilizat suficient de mult astfel incat sa reusim sa urcam si in IFC, apoi sa ajungem in Knowloon unde Edi si-a luat cel mai tare aparat Canon al momentului ;) si apoi am plecat catre Macao.
Dintr-o eroare a unui chinez care ne-a informat gresit printr-o engleza stricata ca ultimul ferry de intoarcere catre Hong Kong este la 18.30, am reusit sa surprindem spiritul Macao intr-o ora alergata pe strazile din cartierul cazinourilor. Macao a fost colonie portugheza si este la prima vedere mult mai dezorganizat decat HK. In plus, 'subtitrarea' in engleza a fiecarui semn indicator nu prea mai functioneaza aici.
Zona pe care am vazut-o este plina de hoteluri si cazinouri si cu siguranta este mult mai spectaculoasa noaptea. Nu degeaba este numit Los Angelesul Asiei.
De vizitat in Macao mai este centrul istoric, in care regasesti spiritul portughez mai ales prin cladiri bine intretinute. Partea istorica este ceva ce nu gasesti in Hong Kong.
Intorsi in Hong Kong, seara ne-am relaxat intr-un restaurant specializat in carne de vita la gratar, cu cuptor si bucatari la vedere, chiar in restaurant. Carnivora din mine a fost satisfacuta pe deplin de friptura de aici.
Cateodata, zilele aglomerate si nebune, dar in care reusesti sa faci ce ti-ai propus si cu seri relaxante sunt cele mai frumoase!
No comments:
Post a Comment